Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Sfeervolle Groninger Rundvee Show

Het jaarlijkse feest van koeien, pinken en kalveren in het Groningse Bedum was afgelopen zaterdag zeer geslaagd. Meer dan 140 dieren waren aangemeld voor de show.

Foto

 • In manege de Wroetende Mol in Bedum (Gr.) werd afgelopen zaterdag tijdens de Groninger Rundvee Show gestreden om de titel Miss Cow 2015. Het evenement vindt traditiegetrouw plaats op de laatste zaterdag van februari. En het werd een mooie sportieve strijd met veel publiek en veel sfeer. De koeien, pinken, kalveren én begeleider(tje)s zetten hun beste beentje voort.

  In manege de Wroetende Mol in Bedum (Gr.) werd afgelopen zaterdag tijdens de Groninger Rundvee Show gestreden om de titel Miss Cow 2015. Het evenement vindt traditiegetrouw plaats op de laatste zaterdag van februari. En het werd een mooie sportieve strijd met veel publiek en veel sfeer. De koeien, pinken, kalveren én begeleider(tje)s zetten hun beste beentje voort.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • Sjoukje 647 van familie Mulder-Ketelaar werd de algemeen kampioen. Bijzonder aan deze koe is dat vader Gjalt ook door deze fokker gefokt is. De familie Mulder-Ketelaar won overigens ook de prijs voor beste bedrijfscollectie. De reservekampioen bij de oudere koeien werd dan weer Koepon Rest Klaske 48 van het Koepon-bedrijf in Garnwerd.

  Sjoukje 647 van familie Mulder-Ketelaar werd de algemeen kampioen. Bijzonder aan deze koe is dat vader Gjalt ook door deze fokker gefokt is. De familie Mulder-Ketelaar won overigens ook de prijs voor beste bedrijfscollectie. De reservekampioen bij de oudere koeien werd dan weer Koepon Rest Klaske 48 van het Koepon-bedrijf in Garnwerd.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • In de manege was de stemming opperbest. Jaarlijks komt er ook meer publiek op de Groninger Rundvee Show af. Naast een show is het ook een prima ontmoetingsplek voor melkveehouders.

  In de manege was de stemming opperbest. Jaarlijks komt er ook meer publiek op de Groninger Rundvee Show af. Naast een show is het ook een prima ontmoetingsplek voor melkveehouders.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • Meer dan 140 dieren waren voor de rundveeshow aangemeld. Wekenlang zijn de dieren perfect verzorgd. Vooral de kinderen hebben veel geoefend om de dieren als 'makke lammetjes' te kunnen voorbrengen.

  Meer dan 140 dieren waren voor de rundveeshow aangemeld. Wekenlang zijn de dieren perfect verzorgd. Vooral de kinderen hebben veel geoefend om de dieren als 'makke lammetjes' te kunnen voorbrengen.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • De dieren arriveerden 's ochtends al vroeg. Hier worden ze door de jongsten nog eens goed gewassen in een speciaal ingerichte 'wasstraat'. Met water en shampoo krijgen ze een grondige poetsbeurt. Hier bleek al dat het niveau van de dieren weer iets hoger lag dan in voorgaande edities.

  De dieren arriveerden 's ochtends al vroeg. Hier worden ze door de jongsten nog eens goed gewassen in een speciaal ingerichte 'wasstraat'. Met water en shampoo krijgen ze een grondige poetsbeurt. Hier bleek al dat het niveau van de dieren weer iets hoger lag dan in voorgaande edities.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • Commentaar overbodig...

  Commentaar overbodig...

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • Na de wasbeurt worden de dieren naar een andere ruimte gebracht waar ze op een dik pak stro komen te staan. Nog even en ze mogen de hoofdring in om aan jury en publiek getoond te worden.

  Na de wasbeurt worden de dieren naar een andere ruimte gebracht waar ze op een dik pak stro komen te staan. Nog even en ze mogen de hoofdring in om aan jury en publiek getoond te worden.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • En ieder kind had wel zijn favoriete dier.

  En ieder kind had wel zijn favoriete dier.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • De jury was vol lof over de kwaliteit van het vee.

  De jury was vol lof over de kwaliteit van het vee.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • De kalveren en pinken waren toevertrouwd aan de kinderen tot achttien jaar. Die werden ook gekeurd op exterieur. Daarnaast waren er competities voor het mooiste toilet en het voorbrengen.

  De kalveren en pinken waren toevertrouwd aan de kinderen tot achttien jaar. Die werden ook gekeurd op exterieur. Daarnaast waren er competities voor het mooiste toilet en het voorbrengen.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • Geconcentreerde blikken.

  Geconcentreerde blikken.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • De 10-jarige Jolijn Agter staat trots bij haar kalfje Floortje 232 . Ernaast staat de 9-jarige Cees Prins met het kalf Ockema MC Cutchen Anya. Jurylid Jorien Vosman ziet het goedkeurend aan.

  De 10-jarige Jolijn Agter staat trots bij haar kalfje Floortje 232 . Ernaast staat de 9-jarige Cees Prins met het kalf Ockema MC Cutchen Anya. Jurylid Jorien Vosman ziet het goedkeurend aan.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • Jonge begeleiders, jong publiek. De Groninger Rundvee Show was vooral ook een feest voor kinderen.

  Jonge begeleiders, jong publiek. De Groninger Rundvee Show was vooral ook een feest voor kinderen.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • Dan nog wat winnaars. Bij de pinken ging de hoogste eer naar Blauw 282 van de familie Mooijman in Westerwijtwerd. Het kampioenschap bij de vaarzen was een prooi voor Midwolder Jose 12 van de familie van Erp in Midwolda. Dan de middenklasse. Hier ging Elsje 177 er met de prijs vandoor. Eerder was deze Jordan-dochter als pink en als vaars al de beste in haar klasse.

  Dan nog wat winnaars. Bij de pinken ging de hoogste eer naar Blauw 282 van de familie Mooijman in Westerwijtwerd. Het kampioenschap bij de vaarzen was een prooi voor Midwolder Jose 12 van de familie van Erp in Midwolda. Dan de middenklasse. Hier ging Elsje 177 er met de prijs vandoor. Eerder was deze Jordan-dochter als pink en als vaars al de beste in haar klasse.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie
 • En bij een show horen natuurlijk ook prijswinnaars.

  En bij een show horen natuurlijk ook prijswinnaars.

  Foto: Annet Eveleens Fotografie

Leonie Duivenvoorden-Oppelaar

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.