Rundveehouderij

Foto & video 6746 x bekeken 1 reactielaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Een melkrobot vind ik nu nog te duur’

Erik (22) uit Overloon (Noord-Brabant) werkt sinds hij vorig jaar
 afstudeerde volledig thuis.

Hij gaat over het melk
vee en zijn vader neemt met name het landwerk en het jongvee voor zijn rekening.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik ...

“Ik denk dat het op termijn nodig is meer koeien te houden. Dan kan ik mij personeel veroorloven zodat ik zelf ook een sociaal leven kan hebben. Als je alles alleen wilt doen, houd je geen tijd over. Verder zijn we de melkstal aan het vernieuwen. We werken nu nog met een 2×6-visgraat, dat wordt een 2×12-zij-aan-zij. Die maken we zelf. Mijn broer is nogal technisch en helpt regelmatig mee. Een melkrobot? Die vind ik nog te duur. Maar als we verder doorgroeien, komt die er waarschijnlijk wel.”

Over vijf jaar ...

“Melken we 150 koeien in een zij-aan-zij melkstal. 
Er is wel meer dat ik aan wil pakken, maar dit staat met stip bovenaan.”

Beweeg uw muis over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 3 van 13 oktober en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Eén reactie

  • koeboertje

    Als je een grote hekel hebt aan kalverhokjes uitmesten en de kuil bloot maken zou ik dit het eerste verbeteren, want als je eerst meer koeien gaat melken worden deze onplezierige werkzaamheden ook alleen maar meer .
    En waarom denk je dat je meer koeien moet melken ?
    Zijn er geen andere verbeterpunten.
    Wel positief dat er weer iemand het bedrijf wil voortzetten, succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.