Rundveehouderij

Foto & video 2187 x bekeken

Hoog niveau bij Young Breeders

De Young Breeders voeren tijdens de HHH-show in Zwolle hun eigen strijd. Er zijn drie titels te verdelen: showmanship, toiletteren en exterieur.

Foto

 • Bij de Young Breeders is concentratie vereist. Gerlinde van der Haar uit Den Velde gaat er helemaal in op.

  Bij de Young Breeders is concentratie vereist. Gerlinde van der Haar uit Den Velde gaat er helemaal in op.

  Foto: Henk Riswick
 • De Young Breeders worden op drie onderdelen beoordeeld. Op toiletteren, showmanship en exterieur. De jongelui en hun dieren worden beoordeeld door jurylid Scott Ruby uit de Verenigde Staten.

  De Young Breeders worden op drie onderdelen beoordeeld. Op toiletteren, showmanship en exterieur. De jongelui en hun dieren worden beoordeeld door jurylid Scott Ruby uit de Verenigde Staten.

  Foto: Henk Riswick
 • Tijdens de rubrieken worden de dieren eerst op catalogusvolgorde op rij gezet. Daarna maakt Ruby zijn keuze kenbaar door een voor een de dieren aan te tikken. De combinatie die het eerst aangewezen wordt, mag vooraan in de rij gaan staan.

  Tijdens de rubrieken worden de dieren eerst op catalogusvolgorde op rij gezet. Daarna maakt Ruby zijn keuze kenbaar door een voor een de dieren aan te tikken. De combinatie die het eerst aangewezen wordt, mag vooraan in de rij gaan staan.

  Foto: Henk Riswick
 • Ben Knoef uit Geesteren kijkt gespannen naar wat de jury hem opdraagt uit te voeren. Het is onderdeel van showmanship.

  Ben Knoef uit Geesteren kijkt gespannen naar wat de jury hem opdraagt uit te voeren. Het is onderdeel van showmanship.

  Foto: Henk Riswick
 • Na de plaatsing krijgt iedereen persoonlijk uitleg van Scott Ruby zodat ze weten waarom ze zo geplaatst zijn. Ook geeft hij nuttige tips over wat ze volgende keer beter kunnen doen.

  Na de plaatsing krijgt iedereen persoonlijk uitleg van Scott Ruby zodat ze weten waarom ze zo geplaatst zijn. Ook geeft hij nuttige tips over wat ze volgende keer beter kunnen doen.

  Foto: Henk Riswick
 • Voor sommige toeschouwers op de tribune is de Gold Chip in de ring minder interessant dan Chips in het bakje.

  Voor sommige toeschouwers op de tribune is de Gold Chip in de ring minder interessant dan Chips in het bakje.

  Foto: Henk Riswick
 • De drie winnaars van het beste toilet. In het midden de kampioen Roy Schers, met nummer drie reservekampioen Bettie Altenburg en de eervolle vermelding is voor catalogus nummer 1 Sharina Schepers.

  De drie winnaars van het beste toilet. In het midden de kampioen Roy Schers, met nummer drie reservekampioen Bettie Altenburg en de eervolle vermelding is voor catalogus nummer 1 Sharina Schepers.

  Foto: Henk Riswick
 • Er is een prijs voor de beste debutant. Dat is de twaalfjarige Lara van de Glind. Zij schopte het met haar pink Lynx 3, een Brawler dochter, tot de eerste drie van haar rubriek en mocht dus terugkeren in de finale.

  Er is een prijs voor de beste debutant. Dat is de twaalfjarige Lara van de Glind. Zij schopte het met haar pink Lynx 3, een Brawler dochter, tot de eerste drie van haar rubriek en mocht dus terugkeren in de finale.

  Foto: Henk Riswick
 • En als Bettie Altenburg (hier even in beeld omdat ze op een van de volgende foto’s niet is te zien) net reservekampioen is geworden, kan ze maar een ding uitstralen: ‘ik ben blij’

  En als Bettie Altenburg (hier even in beeld omdat ze op een van de volgende foto’s niet is te zien) net reservekampioen is geworden, kan ze maar een ding uitstralen: ‘ik ben blij’

  Foto: Henk Riswick
 • Alle kampioenen en reservekampioenen krijgen een fraai lint omgehangen. 
De volgende foto’s nog even alle kampioenen op een rij.

  Alle kampioenen en reservekampioenen krijgen een fraai lint omgehangen. De volgende foto’s nog even alle kampioenen op een rij.

  Foto: Henk Riswick
 • Kampioen toiletteren én kampioen exterieur: Roy Schers met R-Champ Ficky 4, een Crackholm Fever pink van familie Seuntiens uit Knegsel.

  Kampioen toiletteren én kampioen exterieur: Roy Schers met R-Champ Ficky 4, een Crackholm Fever pink van familie Seuntiens uit Knegsel.

  Foto: Henk Riswick
 • Reservekampioen toiletteren én reservekampioen exterieur: Bettie Altenburg met Rovershoekster Tex B Shottle 6, een Gold Chip van maatschap Hoekstra uit Oudkerk.

  Reservekampioen toiletteren én reservekampioen exterieur: Bettie Altenburg met Rovershoekster Tex B Shottle 6, een Gold Chip van maatschap Hoekstra uit Oudkerk.

  Foto: Henk Riswick
 • Kampioen showmanship: Rene van de Wind, met een eigen pink, Jotan-dochter Suzanna 119 van het ouderlijk bedrijf in Woudenberg.

  Kampioen showmanship: Rene van de Wind, met een eigen pink, Jotan-dochter Suzanna 119 van het ouderlijk bedrijf in Woudenberg.

  Foto: Henk Riswick
 • Reservekampioen showmanship: Cees Albring, met Drouner Mientje 1214, een Dempsey-dochter van het ouderlijk bedrijf in Drouwenermond.

  Reservekampioen showmanship: Cees Albring, met Drouner Mientje 1214, een Dempsey-dochter van het ouderlijk bedrijf in Drouwenermond.

  Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.