Rundveehouderij

Foto & video 2297 x bekeken

Bekende kampioenen bij roodbont op HHH-show

De prijzen bij roodbont waren op de HHH-show in Zwolle afgelopen zaterdag heel mooi verdeeld. De kampioenen, reserve kampioenen en de eervolle vermeldingen zijn afkomstig van negen verschillende bedrijven. Zeedieker Roseanna Red van Jacob Wijnker uit Avenhorn pakte het algemeen kampioenschap. Opvallende afwezigen waren de koeien van de families Hermanussen en Schrijver.

Foto

 • Traditioneel startte de keuring met de jongste vaarzen. M.H. Alana 5 pakte met haar fraaie uier en sterke frame de koppositie voor Famous-dochter Oda 182 van familie Reijlink uit Markelo.

  Traditioneel startte de keuring met de jongste vaarzen. M.H. Alana 5 pakte met haar fraaie uier en sterke frame de koppositie voor Famous-dochter Oda 182 van familie Reijlink uit Markelo.

  Foto: Henk Riswick
 • Alana 5 is een dochter van Future Dream H. Amor Red en staat in de bekende zwartbonte stal Merwehoeve de Groot in Herwijnen. Gerrit de Groot leidt de vaars geconcentreerd naar de 1A-positie en krijgt in de kampioenskeuring de titel ‘eervolle vermelding’ wat overeen komt met de derde plek.

  Alana 5 is een dochter van Future Dream H. Amor Red en staat in de bekende zwartbonte stal Merwehoeve de Groot in Herwijnen. Gerrit de Groot leidt de vaars geconcentreerd naar de 1A-positie en krijgt in de kampioenskeuring de titel ‘eervolle vermelding’ wat overeen komt met de derde plek.

  Foto: Henk Riswick
 • In de tweede vaarzenrubriek weet Ben Knoef uit Geesteren dat hij met Big Boukje 305 alles op alles moet zetten. Uiteindelijk wordt het een 1B-plaats, maar tijdens de kampioenskeuring pakt deze dochter van Molenkamp Andy toch de reservetitel.

  In de tweede vaarzenrubriek weet Ben Knoef uit Geesteren dat hij met Big Boukje 305 alles op alles moet zetten. Uiteindelijk wordt het een 1B-plaats, maar tijdens de kampioenskeuring pakt deze dochter van Molenkamp Andy toch de reservetitel.

  Foto: Henk Riswick
 • Evert Korenberg uit Wezep kwam met de reservekampioene van de NRM in de ring. Zeedieker Mon-Chri 20 (Jotan) straalde op de HHH-show minder, maar heeft zoveel kwaliteiten dat de titel haar niet kon ontgaan. Met een dolgelukkige begeleider.

  Evert Korenberg uit Wezep kwam met de reservekampioene van de NRM in de ring. Zeedieker Mon-Chri 20 (Jotan) straalde op de HHH-show minder, maar heeft zoveel kwaliteiten dat de titel haar niet kon ontgaan. Met een dolgelukkige begeleider.

  Foto: Henk Riswick
 • De kampioensvaarzen op een rij. Vooraan kampioen Mon-Chri 20, gevolgd door Big Boukje 305 en Alana 5.

  De kampioensvaarzen op een rij. Vooraan kampioen Mon-Chri 20, gevolgd door Big Boukje 305 en Alana 5.

  Foto: Henk Riswick
 • De ervaren Zwitserse jury Markus Gerber zette de roodbonten keurig op volgorde. In de zware middenklasse moest hij toch enkele keren flink aan de bak.

  De ervaren Zwitserse jury Markus Gerber zette de roodbonten keurig op volgorde. In de zware middenklasse moest hij toch enkele keren flink aan de bak.

  Foto: Henk Riswick
 • De jongste rubriek in de middenklasse werd een prooi voor Caudumer Hinke 199 van maatschap Haytema uit Koudum. De Destry-dochter maakt indruk met haar lange, sterke frame met een best uier en bleef zo Hiltje 388 van maatschap Reitsma uit Broeksterwoude voor.

  De jongste rubriek in de middenklasse werd een prooi voor Caudumer Hinke 199 van maatschap Haytema uit Koudum. De Destry-dochter maakt indruk met haar lange, sterke frame met een best uier en bleef zo Hiltje 388 van maatschap Reitsma uit Broeksterwoude voor.

  Foto: Henk Riswick
 • De tweede rubriek werd een ware krachtmeting tussen Annie 127 van de familie Pellikaan uit Meerkerk en Jipsing Bontje 39 van de gebroeders Engelen uit Grashoek. Annie 127 (Joyboy) is niet de grootste koe, maar wel stijlvol. Bontje 39 (Zabing) bezit meer kracht en massa en bezit een fraai uier. Toch moest de koe van Engelen met de 1B positie genoegen nemen.

  De tweede rubriek werd een ware krachtmeting tussen Annie 127 van de familie Pellikaan uit Meerkerk en Jipsing Bontje 39 van de gebroeders Engelen uit Grashoek. Annie 127 (Joyboy) is niet de grootste koe, maar wel stijlvol. Bontje 39 (Zabing) bezit meer kracht en massa en bezit een fraai uier. Toch moest de koe van Engelen met de 1B positie genoegen nemen.

  Foto: Henk Riswick
 • De oudste rubriek in de middenklasse werd een duidelijke overwinning voor Classicdochter Geertje 408 van de familie Verwaijen uit Beilen. Een zeer complete koe met een sterke bovenlijn en een fraai uier. De eervolle vermelding was het uiteindelijke resultaat van Geertje 408.

  De oudste rubriek in de middenklasse werd een duidelijke overwinning voor Classicdochter Geertje 408 van de familie Verwaijen uit Beilen. Een zeer complete koe met een sterke bovenlijn en een fraai uier. De eervolle vermelding was het uiteindelijke resultaat van Geertje 408.

  Foto: Henk Riswick
 • Na de vaarzentitel een jaar geleden op de HHH-show pakt Florus Pellikaan met Annie 127 nu de titel in de middenklasse. De koe ondergaat de feestvreugde gelaten. Bontje 39 werd reservekampioen.

  Na de vaarzentitel een jaar geleden op de HHH-show pakt Florus Pellikaan met Annie 127 nu de titel in de middenklasse. De koe ondergaat de feestvreugde gelaten. Bontje 39 werd reservekampioen.

  Foto: Henk Riswick
 • Veel ogen waren bij de oudere koeien gericht op de bekende Blitz-dochter Marjan 26 van Hendrik Jan Arendsen Raedt uit Barchem. In 2012 algemeen kampioen en vorig jaar reserve kampioen bij de oudere koeien. Het blijft een genot om naar dit soort koeien te kijken.

  Veel ogen waren bij de oudere koeien gericht op de bekende Blitz-dochter Marjan 26 van Hendrik Jan Arendsen Raedt uit Barchem. In 2012 algemeen kampioen en vorig jaar reserve kampioen bij de oudere koeien. Het blijft een genot om naar dit soort koeien te kijken.

  Foto: Henk Riswick
 • Markus Gerber zette Marjan 26 op 1A voor de fraaie Carmanodochter J&G Redspot 36 van Jan Hoegen uit Ermelo. Redspot behaalde met haar prachtige uier uiteindelijk de eervolle vermelding.

  Markus Gerber zette Marjan 26 op 1A voor de fraaie Carmanodochter J&G Redspot 36 van Jan Hoegen uit Ermelo. Redspot behaalde met haar prachtige uier uiteindelijk de eervolle vermelding.

  Foto: Henk Riswick
 • In de oudste rubriek verschenen natuurlijk bekende koeien. Zeedieker Roseanna Red van Jacob Wijnker maakt met haar lange, balansrijke frame een geweldige indruk. Tienmorgen Dora 512 (Classic) van Johan Uenk uit Nijbroek werd tweede en daarachter de 13-jarige Stouwdamshof Jacoba 19 van familie van ’t Hof uit Oosterwolde. De Stadeldochter is nog zeer gaaf ondanks de 110.000 kilo melk die ze al produceerde.

  In de oudste rubriek verschenen natuurlijk bekende koeien. Zeedieker Roseanna Red van Jacob Wijnker maakt met haar lange, balansrijke frame een geweldige indruk. Tienmorgen Dora 512 (Classic) van Johan Uenk uit Nijbroek werd tweede en daarachter de 13-jarige Stouwdamshof Jacoba 19 van familie van ’t Hof uit Oosterwolde. De Stadeldochter is nog zeer gaaf ondanks de 110.000 kilo melk die ze al produceerde.

  Foto: Henk Riswick
 • Roseanna pakte na de rubriekswinst ook het seniorenkampioenschap voor Marjan 26. Groot was de vreugde bij Wijnker toen Roseanna ook het algemeen kampioenschap roodbont opeiste.

  Roseanna pakte na de rubriekswinst ook het seniorenkampioenschap voor Marjan 26. Groot was de vreugde bij Wijnker toen Roseanna ook het algemeen kampioenschap roodbont opeiste.

  Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.