Boerenblog

1 reactie

Een stap verder

Onderhandelingen, zelfs over de telefoon, stevige gesprekken aan tafel bij de advocaat, enkele slapeloze nachten en eindeloos doorhalen met de bank en bedrijfsadviseur. Deze periode ligt achter ons.

We hebben het verkoopcontract getekend! Het voelt voor ons als een enorme overwinning, al leek het voor de betreffende advocaat een alledaags klusje. En de verkopende partij reageerde ook al zo lauw. Maar voor ons voelt het als een bekroning na een zoektocht van vijf jaar naar een geschikte boerderij. Het verkoopcontract heeft wel een ontbindende voorwaarde: we moeten de financiering voor elkaar krijgen. Daarover hopen we binnen enkele dagen bericht te krijgen.

Extra contract
Deze week zijn we (Remco dan) al meteen begonnen. De overdracht is niet voor 1 juli, maar de verkopende boer moet de motivatie uit zijn tenen halen. Het lukt hem nét om de koeien tweemaal daags te melken en te voeren, maar daar houdt het dan ook mee op. Het is een enorme rotzooi op en rond het erf. En waar de buren fluitend de eerste stront over de weilanden rijden, is het akelig stil en kaal op het land rondom 'onze' boerderij. Daarom zijn we toch begonnen met het uitrijden van de mest en ploegen. Wel met een extra werkcontract onder de arm, waarin de verkoper belooft dat hij ons betaalt per gewerkt uur.

Reductie op de verkoopprijs
Meteen werd duidelijk dat de machinelijst niet klopte. De mesttank die voor ruim €5.000 op de balans stond, bleek lek. Bij de buurman bleek een sleepslang te liggen die voor de helft bij onze boerderij hoort. Maar zo goed en zo kwaad als het gaat, werkt Remco zo heel wat uurtjes. Dat levert ons meteen een reductie op de verkoopprijs op. En de vader van de boer? Die is ook op de trekker gesprongen. Hij helpt ons met ploegen.

Eén reactie

  • ed12345

    Als ik het zo lees wordt de vader van de verkopende boer een fijne buurmanvoor jullie .Succes en je houd ons maar op de hoogte

Of registreer je om te kunnen reageren.