Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs Fonterra-veiling toont zich positief

De prijzen voor zuivel op de GDT-veiling van Fonterra zijn veelal gestegen. Op de veiling van dinsdag 15 mei werden voor de meeste producten hogere prijzen genoteerd.

. De prijs voor boter ging met 2,4% omhoog.

Na de stijging van 2,4% ligt de prijs voor boter op $ 5.787 per ton. Ten opzichte van de vorige veiling is dat $ 140 per ton hoger. Door de prijsstijging op de veiling van dinsdag ligt de prijs nu $ 300 hoger dan in dezelfde week een jaar geleden. Toen was de prijs bezig aan een opmars tot een hoogtepunt van $ 6.004 per ton medio juli. Of zo’n stijging dit jaar haalbaar is, moet nog blijken.

De prijs voor mageremelkpoeder kwam uit op $ 2.047 per ton. Het is pas de tweede keer dit jaar dat de prijs voor mageremelkpoeder boven de $ 2.000 per ton ligt. Op de veiling van 6 maart was de prijs deze grens ook te doorbreken.

Opvallende daler was rennet caseïne. De prijs voor dit product zakte met 6,1% naar $ 4.876 per ton, $ 300 per ton lager dan op de veiling van 1 mei.

Eén reactie

  • Alles wijst op hogere prijzen, de olie wordt duurder dus ook de zuivel dat is nog nooit anders geweest!

Of registreer je om te kunnen reageren.