Rundveehouderij

Achtergrond 1220 x bekeken

Goede prijzen en vlotte handel in Leeuwarden

De handel in slachtschapen op de veemarkt in Leeuwarden is gisteren prima verlopen.

De dieren werden vlot prijshoudend verkocht ondanks een flink hogere aanvoer, 1.352, ten opzichte van vorige week. Alleen de rammen gingen vlotter van de hand dan gedacht. Reden voor de noteringscommissie om de notering voor deze categorie dieren over alle gewichtsklassen met 5 euro te verhogen. De ooien noteren net als vorige week nog steeds maximaal 100 euro per stuk. Al met goede prijzen voor de tijd van het jaar.

Een groot deel van de dieren was opnieuw bestemd voor de export. De vraag is landen als Duitsland en België is goed. Vanaf 1 maart wordt het naar verwachting weer eenvoudiger om grotere uniforme koppels schapen te exporteren. Dan start de pilot met het nieuwe kwaliteitssysteem Profit Schaap wat de tweede verzamelslag en ook het afvoeren van weidelammeren weer mogelijk maakt.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.