001_vervoersverbodsbords_ANP_272x181

Dossier vogelgriep

Terug naar dossier
Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Plan van aanpak vogelgriep in de maak

De belangenorganisaties van de pluimveesector verenigd in Avined, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Dierenbescherming werken samen aan een actieplan vanwege de aanhoudende vogelgriepdreiging.

De organisaties willen in kaart brengen welke concrete acties op korte en lange termijn ingezet kunnen worden om de risico’s op uitbraken van hoogpathogene vogelgriep te verminderen. In september 2018 moet er een eindrapport liggen, met concrete en gedragen oplossingsrichtingen en daarbij vermeld wie deze gaat uitvoeren.

Vaccinatiestrategieën

De komende drie maanden gaan de organisaties in verschillende bijeenkomsten, met externe deskundigen, in op verschillende concrete onderwerpen zoals risico’s van de wilde vogels en waterrijke gebieden, diergezondheid en -welzijn en mogelijkheden voor vaccinatiestrategieën.

Laatste reacties

  • R. B.

    ongedierte bestrijding daarmee beginnen.
    En tevens bagger specie niet in de buurt van pluimvee stallen opslaan.
    Dit zijn 2 makkelijk te realiseren begin stappen.

  • ALAMI

    Begin eerst de besmette kadavers Virus dicht af te voeren met transport zoals de ADR code het aanschrijft, zie Japan enige land in de wereld die het doet zoals het volgens internationaal transport wetgeving. UN codes verpakking tijdens transport #NVWA #LNV , Alami I.T.C.

Of registreer je om te kunnen reageren.