001_vervoersverbodsbords_ANP_272x181

Dossier vogelgriep

Terug naar dossier
Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Van Dam heeft zorgen over vogelgriep

De nieuwe uitbraken van vogelgriep zijn een fikse tegenvaller, zegt staatssecretaris Martijn van Dam in reactie op de uitbraken in Kamperveen en Hiaure.

In reactie op de verdenkingen van vogelgriep in Gelderland, die maandag bekend werden, zegt hij voorbereid te zijn op alle scenario's. "Het is een zorgelijke situatie, vooral voor de ondernemers zelf. We doen er alles aan om insleep en verspreiding van het virus te voorkomen. We zien dat de infectiedruk heel hoog is", zegt hij. De bewindsman geeft aan te hopen dat het niet nodig is om vergaande verscherpte maatregelen te nemen. Van Dam zegt geen signalen te hebben dat de jongste uitbraken het gevolg zijn van versleping van het virus. "Maar ik ben geen viroloog", zegt hij erbij.

Eén reactie

  • nhlm5040

    de eerste gevallen van besmetting werden aangetoond bij wilde vogels de Nederlandse pluimveehouders zijn dus in staat om hun vee gezonder te houden dan vogels die in het wild leven en die massaal over west Europa trekken overal neerstrijken elkaar en dus nu uiteindelijk ook de pluimvee bedrijven besmetten als de veel te grote populatie ganzen, eenden en zwanen nu eens met welke middelen dan ook terug gebracht kan worden tot een gezondere omvang dan zou de infectie druk ook afnemen en geen bedrijven meer besmet raken en onnodig geruimd hoeven te worden. Pluimveehouders laat eens van jullie horen schut die overheid eens wakker Den Haag brengt jullie bedrijfs continuïteit in gevaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.