Pluimveehouderij

Nieuws 1750 x bekeken

Pluimveehouders winnen Agroscoopbokalen

Lochem - Yvon Jaspers reikte woensdag voor en namens ForFarmers Hendrix de zogenoemde Agroscoopbokalen uit aan agrarisch ondernemers die in hun sector uitmuntende technische resultaten hebben behaald. De Agroscoopbokaal voor leghennen ging naar Mts. Van der Weele - Scholten in Lelystad (Fl.), die voor vleeskuikens naar Mts. Kuiper in Loenen (Gld.).

Leghennen

Ard en Sylvia van der Weele-Scholten hebben een legpluimveebedrijf met 33.000 scharrelkippen en 34.000 vrije-uitloopkippen. Vorig jaar behaalden ze met hun koppel een voerconversie van 1,99 met een uitval van 6,4 procent. Op 90 weken leeftijd. Deze topresultaten bereikten ze door veel aandacht voor de conditie van de hennen, regelmatig te ontwormen, tijdig te enten tegen IB en regelmatig sectie te laten verrichten door de dierenarts en zo nodig op basis daarvan actie te ondernemen.

Vleeskuikens

Vader Witse en zoon Witse Kuiper hebben 180.000 vleeskuikens op twee locaties. Vorig jaar behaalden ze gemiddeld een voerconversie van 1,15 op 1.500 gram en een voetzoolscore van gemiddeld 40. Dat laatste is volgens hen behaald door het Wesselman-verwarmingssysteem en een zeer goede controle van de strooiselkwaliteit. Wanneer het strooisel iets vochtig is, wordt een preparaat aan het drinkwater toegevoegd om de mest wat vaster te maken.

ForFarmers Agroscoopbokalen werden dit jaar ook uitgereikt aan een varkenshouder, een melkveehouder, een vleesveehouder, een geitenhouder, een akkerbouwer en een loonwerker.

Of registreer je om te kunnen reageren.