Pluimveehouderij

Nieuws 1041 x bekeken

Europese pluimveevleesproductie stijgt

Brussel – De bruto pluimveevleesproductie in de Europese Unie steeg vorig jaar met 3,6 miljoen ton ten opzichte van 2013. De Europese Commissie verwacht dat de productie in 2015 nog eens met 2,1 procent zal toenemen naar een productievolume van 14,38 miljoen ton.

De EU blijft hierdoor in 2015 zelfvoorzienend voor pluimveevlees. De zelfvoorzieningsgraad zal naar verwachting 103,9 procent bedragen. Daarbij gaat de Europese Commissie ervan uit dat de zowel het import- als exportvolume van pluimveevlees in de EU zal toenemen.

Op basis van het verwachte hogere productievolume in 2015, zal ook de consumptie van pluimveevlees in Europa toenemen. Verwacht wordt dat de consumptie in 2015 met 2 procent stijgt naar 2,73 miljoen ton. Dit is 500 gram pluimveevlees per hoofd van de bevolking meer ten opzichte van 2014. Opvallend is dat hoewel de consumptie in Duitsland de afgelopen jaren ook sterk is gestegen, de consumptie in dit land nog steeds ver onder het EU-niveau ligt. De afstand is afgelopen jaren zelfs toegenomen van 21 procent naar 27 procent.

De pluimveevleesproductie in Polen is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en is hierdoor gegroeid naar de grootste pluimvleesproducent in de EU. De Europese Commissie verwacht dat de Poolse productie komend jaar 8,6 procent stijgt naar 2,78 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.