Pluimveehouderij

Nieuws 1252 x bekeken

Bijeenkomsten beplantingen in de kippenuitloop

Op donderdag 23 april is in het Utrechtse Overberg een bijeenkomst over beplantingen in kippenuitlopen.

In Nederland en België is de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan met beplantingen in kippenuitlopen. Verschillende pluimveehouders hebben wilgenplantages, olifantsgras en fruitbomen in hun uitloop aangelegd. Het Louis Bolk Instituut, ILVO, Probos en Inagro hebben onderzoek gedaan naar het uitloopgebruik door de hennen.
Ook zaken als kosten en baten, wet- en regelgeving, de invloed op de aanwezigheid van AI-risicovogels en roofvogels, de groei van gewassen en de nutriëntenhuishouding zijn onder de loep genomen. De ervaringen van de onderzoekers worden donderdag in Overberg gepresenteerd.
Op woensdag 6 mei volgt er nog een bijeenkomst in het Vlaamse Melle.
Klik op de bijlagen van dit artikel voor de uitnodiging en het precieze programma.

Of registreer je om te kunnen reageren.