Pluimveehouderij

Nieuws

Salmonellaregeling legpluimvee geopend

De EU-Salmonellaregeling 2015 voor het aanvragen van subsidie voor de kosten van salmonellavaccinatie is onlangs geopend.

De subsidie is maximaal 14 cent per gevaccineerd dier voor de aanschafkosten van vaccins tegen Salmonella enteritidis (S.e.) of Salmonella typhimurium (S.t.) voor koppels leghennen en legvermeerderingsdieren die in dit jaar zijn opgezet. Dit meldt Avined, de overkoepelende organisatie in de pluimveesector.

Subsidieregeling Salmonellavaccins

De Subsidieregeling Salmonellavaccins is vastgesteld door het ministerie van Economische Zaken. Aanvraagformulieren en uitleg over de aanvraagprocedure staan op de website van RVO.nl. Voor de regeling is de subsidievrager de houder van de leghennen/legouderdieren, maar de legpluimveehouder kan via een machtigingsformulier de aanvraag laten doen door de leverancier van de gevaccineerde hennen.

Of registreer je om te kunnen reageren.