Pluimveehouderij

Nieuws 601 x bekeken

Productie pluimveevlees VS groeit

Washington - De productie van pluimveevlees in de Verenigde Staten groeit. Dat blijkt uit de jongste gegevens die de statistiek-afdeling van het Amerikaanse ministerie van landbouw naar buiten heeft gebracht.

Broederijen legden tot half augustus zo'n 213 miljoen eieren per week in de broedmachines. Dat is 2 procent meer dan vorig jaar in deze periode.

Het aantal opgezette jonge kuikens ligt praktisch op het zelfde niveau als een jaar geleden met een tendens tot stijgen. Wekelijks worden er rond de 175 miljoen kuikens opgezet.

De Amerikaanse pluimveevleesindustrie heeft de wind in de zeilen. Door de problemen in de varkenssector met het PED-virus is de productie van varkensvlees kleiner en de prijzen zijn hoog. De consument schakelt over op het pluimveevlees, dat in ruimere mate beschikbaar is en goedkoper is.

Of registreer je om te kunnen reageren.