Pluimveehouderij

Nieuws

Britse minister eist controles kippenfabrieken

Londen – De Britse minister voor volksgezondheid Jeremy Hunt heeft de Food Standard Agency (FSA) opgedragen met spoed enkele kippenfabrieken te inspecteren, nadat dagblad The Guardian had gemeld dat daar ernstige misstanden zouden heersen. Hunt wil ook dat de FSA de resultaten van de inspecties aan hem rapporteert.

The Guardian bracht eerder deze week een groot verhaal over gerommel met kippen en kippenafval in twee fabrieken van 2 Sisters en één van Faccenda. Door die problemen zou er een ernstig gevaar bestaan op verspreiding van campylobactor. 2 Sisters heeft de beschuldigingen inmiddels ten sterkste ontkend maar de bewindsman heeft de FSA toch gevraagd 'er binnen 24 uur inspecteurs op af te sturen'. De dienst stelde eerst dat het daar geen reden toe zag, omdat er altijd al toezicht wordt uitgeoefend door een erkende dierenarts maar is nu op haar schreden teruggekeerd om aan het verzoek van de minister te voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.