Pluimveehouderij

Nieuws

CVI heeft genoom H5N8 volledig in kaart

Lelystad - Onderzoekers van Centraal Veterinair Instituut (CVI) van de Wageningen UR hebben de genetische eigenschappen van het H5N8-virus op de pluimveehouderij in Hekendorp volledig in kaart gebracht.

Dit is de eerste volledige 'full genome sequence' van het virus dat in Europa is aangetroffen.

Het volledige genoom stelt wetenschappers in staat dit virus te vergelijken met de H5N8-uitbraakvirussen in Duitsland, Groot-Brittannië, Korea, Japan en China. Ook kan het bijdragen aan het onderzoek naar de inschatting van de verspreiding van het virus. "Uit analyse blijkt dat het Nederlandse virus veel overeenkomsten heeft met twee Koreaanse en een Japanse uitbraaksoort, hetgeen impliceert dat de Nederlandse H5N8 vanuit Azië overgekomen is", aldus CVI.

Of registreer je om te kunnen reageren.