Pluimveehouderij

Nieuws

Novogen-fokker bezoekt Nederland

Thierry Burlot, hoofd-geneticus van het Franse kippenras Novogen, was deze week in Nederland om met pluimveehouders en eierhandelaren te praten over hun ervaringen met de Novogen-kippen en -eieren.

Novogen-dealer Verbeek Broederij en Opfok had een programma voor Burlot samengesteld. Menno Verbrugge, verkoopleider Nederland en België bij Verbeek, leidde Burlot gedurende drie dagen naar een opfoklegvermeerderingsbedrijf, een legvermeerderingsbedrijf en zeven legkippenbedrijven met diverse houderijsystemen. Ook bezocht de fokker twee eierhandelaren.
Door de bezoeken houdt Burlot naar eigen zeggen 'zicht op de richting van de fokkerijʼ. Hoewel de pluimveefokkerij grotendeels is gebaseerd op data uit het veld, geven de gesprekken met pluimveehouders en eierhandelaren de fokker aanwijzingen voor finetuning van het fokprogramma van de witte en bruine Novogen-kippen.
Hij concludeerde uit de gesprekken dat de pluimveehouders en eierhandel in het algemeen behoorlijk tevreden zijn over belangrijke kenmerken van Novogen, zoals aantal eieren, eikwaliteit en gedrag van de hennen.

Foto

  • Novogen-fokker Thierry Burlot (rechts) met Menno Verbrugge van Verbeek bekijken een hen tijdens een van de stalbezoeken eerder deze week.

    Novogen-fokker Thierry Burlot (rechts) met Menno Verbrugge van Verbeek bekijken een hen tijdens een van de stalbezoeken eerder deze week.

    Foto: Hans Prinsen

Of registreer je om te kunnen reageren.