Mechanisatie

Nieuws 1759 x bekeken

Cultivator weet raad met lange gewasresten

Dronten (Fl.) - Kverneland presenteert de CLC Pro Cut-cultivator die goed overweg kan met lange gewasresten als maisstengels, zonnebloemen of koolzaadstoppel. De snijschijven en twee rijen tanden maken de CLC Pro Cut tot een compacte en eenvoudig te trekken cultivator die niet snel verstopt raakt.

De CLC Pro Cut heeft één rij snijschijven en twee rijen tanden. De snijschijven komen eerst en snijden de gewasresten in kortere stukken, werking tot 5 cm diep en vanuit de cabine hydraulisch verstelbaar terwijl je werkt. Vervolgens komen twee rijen CLC-tanden aan de beurt. Ze werken 2 tot 30 cm diep. Je kunt ze voorzien van Knock-on-scharen (80mm tot 345mm) die de wortels volledig loswerken. De tandafstand van 350 tot 420 mm (afhankelijk van de werkbreedte) maakt verstoppingsvrij werken mogelijk.

Als 'derde trap' is er een rij egalisatiesleeptanden; dicht bij de achterste tandrij om de machine zo compact mogelijk te houden. En als laatste is er dan een nalooprol. Kvernelands assortiment gaat van 55 tot 58,5 cm doorsnede geschikt voor 90 tot 220 kg/meter. De CLC Pro Cut is te koop in vier varianten. Twee met starre frames van 3 en 3,5 meter, de andere met opklapbaar frame van 4 en 4,5 meter. De cultivator is voorzien van een obstakelbeveiliging door middel van rubbers en onderhoudsvrije lagers. Voor trekkers tot 325 pk.

Foto

  • Cultivator weet raad met lange gewasresten

Of registreer je om te kunnen reageren.