Home

Nieuws 4 reacties

LNV vraagt mening boeren kringlooplandbouw

Aankomende week start een online onderzoek onder agrarische ondernemers over de LNV-visie kringlooplandbouw.

Dat meldt onderzoeksbureau Geelen Consultancy, die het onderzoek samen met bureau Motivaction in opdracht van het ministerie van LNV uitvoert. Enkele duizenden boeren ontvangen vanaf 22 april een e-mail met een link naar de online vragenlijst.

Ondersteunen in omslag

LNV wil door middel van het onderzoek te weten komen in de mate waarin boeren bekend zijn met de LNV-visie, hoe zij aankijken tegen de omslag naar kringlooplandbouw en hoe zij hierover geïnformeerd willen worden. Ook wordt in het onderzoek gevraagd in hoeverre boeren kringlooplandbouw zelf al toepassen. LNV wil alle ervaringen en voor- en nadelen meenemen om inzicht te krijgen in hoe zij boeren kunnen ondersteunen in de omslag naar kringlooplandbouw. De antwoorden van het onderzoek worden anoniem verwerkt. Het eindrapport wordt naar elke deelnemer van het onderzoek gestuurd.

Laatste reacties

 • agratax.1

  Politiek gezien moet en zal de Kringloop landbouw doorgaan ongeacht de uitkomst van de boeren inbreng. Is de vraag ;"Wat is het nut van deze hearing onder de boeren, boeren die als doel hebben - een toekomst bestendig bedrijf en een menswaardig bestaan- ongeacht de voorspelbare uitkomst van het onderzoek.

 • Alco

  Ze kunnen dan zeggen: We hebben de mening van de boeren meegenomen.
  Maar het resultaat zal er onveranderd door blijven

 • farmerbn

  Als je veeboeren verplicht om het benodigde voer uit de regio te halen, dan weet je dat de veestapel verkleind moet worden. Regionaal kan er niet voldoende voer geproduceerd worden. Aan de verkoopkant is kringloop helemaal niet mogelijk. Veel producten worden over de hele wereld verkocht en die mineralen komen echt niet terug. Kringloop kan niet maar is een mooi instrument om de boerenbedrijven te verkleinen. Wegpesten is goedkoper dan uitkopen.

 • pinkeltje

  Als we alleen nog maar met grondstoffen van Nederlandse bodem werken dan is het met de export ook snel klaar. Wat dat betreft wordt de kringloop dan vanzelf gesloten. Zouden we straks ook gaan stoppen met het importeren van sinaasappels en bananen?

Of registreer je om te kunnen reageren.