Home

Nieuws 1 reactie

Blok wil niet aan levenslang houdverbod

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) wil niet aan een levenslang houdverbod na dierenmishandeling of dierverwaarlozing. De Partij voor de Dieren bepleit de mogelijkheid voor een levenslang houdverbod en wil daarvoor een wetswijziging indienen. De PvdD krijgt steun van de Partij voor de Vrijheid.

Het kabinet wil een wet indienen waarbij aan dierenmishandelaars een houdverbod kan worden opgelegd. Aanleiding is het burgerinitiatief “Een dier is geen ding”, dat 20 september in de Tweede Kamer werd behandeld.

De minister zegt dat een houdverbod ingrijpend is en dat er grenzen zijn wat je binnen een rechtsstaat kunt doen. Een levenslang houdverbod hoort daar volgens hem niet bij. Uiteindelijk is het aan de rechter om te beoordelen of iemand een houdverbod moet worden opgelegd. Daarbij moet meewegen of iemand zijn brood moet verdienen met het houden van dieren, vindt Blok.

Doel van het houdverbod is dat overtreders niet opnieuw over de schreef gaan. Dat kan door te verhinderen dat mensen weer dieren gaan houden.

Foto: Martijn ter Horst
Foto: Martijn ter Horst

Eén reactie

  • agratax(1)

    Een levenslang verbod op dieren houden, zou net zo absurd zijn als het levenslang opsluiten van een wetsovertreder, omdat hij iets doet wat ons als politici even niet goed past. bv. in een rokende dieselauto rijden. Ik begrijp de kiezers niet die stemmen op partijen met dit soort gedachte kronkels, die zeer dicht tegen dictatuur aan liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.