Home

Nieuws 2 reacties

Rusland verlengt boycot EU-producten

Rusland verlengt de boycot op import van landbouwproducten uit de EU tot 31 december 2018.

Dat heeft de Russische premier Dimitri Medvedev bekendgemaakt. De stap is weinig verrassend; die volgt op het besluit van de EU om sancties tegen Rusland te verlengen tot 1 januari 2018.

Sancties treffen breed scala aan agrarische producten

De EU verlengt de sancties omdat Rusland onvoldoende zou doen om de Oost-Oekraïense separatisten te houden aan de Minsk-akkoorden, die neerkomen op een staakt-het-vuren.

De Russische sancties treffen een breed scala aan agrarische producten, maar gelden bijvoorbeeld niet voor snijbloemen en planten en pootaardappelen.

Export ingestort

Ook de export van deze producten is echter ingestort, omdat de Russische roebel fors minder waard is geworden. Hierdoor zijn producten van buiten Rusland voor Russische afnemers duurder.

Laatste reacties

  • JKr

    Er staat: De Russische sancties treffen een breed scala aan agrarische producten, maar gelden bijvoorbeeld niet voor snijbloemen en planten en pootaardappelen.
    Wat een waardeloze boycot. Alles of niets zou ik zeggen. Hoe langer de boycot hoe sneller wij de Russen tegenkomen op onze exportmarkten. Dank U stomme politiek.

  • agratax(1)

    @JKr. Het betreft hier een Russische maatregel en daar kan de EU weinig aan doen. Hadden wij onze maatregelen niet verlegd, was er van Russsich import herstel nog geen sprake. Poetin wil bewijzen dat hij voor zijn eigen land kan zorgen en geen import nodig heeft. Hier komt bij dat import voor Rusland steeds moeilijker wordt, nu de olie en gas prijzen sterk gedaald zijn. Naast deze producten heeft hij niets aan uitvoer en uitvoer van voeding, afgezien van wat graan, is nog voor Rusalnd nog ver weg. Wil Poetin zijn mensen tevreden houden, dan kan hij niet anders dan hen voor houden "Hoe geweldig zijn tactiek is en hoe veel macht hij heeft op het wereld toneel". Hiervoor is zijn tactiek van bluf en vals nieuws verspreiding belangrijker dan brood op de plank voor de gewone Rus, die nog steeds zijn eigen boontjs dopt (zeer letterlijk).

Of registreer je om te kunnen reageren.