Home

Nieuws 3 reacties

LTO benoemt vier vakgroepvoorzitters

LTO Nederland heeft de eerste vier vakgroepvoorzitters ‘nieuwe stijl’ benoemd.

Slechts één is echt een nieuwkomer: Arie Kool (24) uit Gorinchem, die de Konijnenhouderij onder zijn hoede neemt. Ex-bankier Wim Thus (59) is benoemd als voorzitter Kalverhouderij, Jaap van Wenum (46) keert terug als voorzitter Akkerbouw en Henk Raaijmakers (59) gaat de vakgroep Bomen- en Vaste Plantenteelt leiden.

De aanstelling van nieuwe vakgroepvoorzitters is onderdeel van het vernieuwingsproces van LTO Nederland, waarbij landelijke vakgroepen ruim baan krijgen en de regionale organisaties wat naar de achtergrond gaan. Voor de functie van vakgroepvoorzitters zijn nieuwe functieprofielen opgesteld. LTO Nederland wil onder meer dat de nieuwe voorzitters niet alleen hun sector verbinden, maar ook de sector met de maatschappij – bijvoorbeeld door gebruik van social media.

‘Capaciteiten moeten leidend zijn, niet je afkomst’

De vakgroepen worden niet meer volgens een vaste formule ingevuld, met vertegenwoordiging van LTO Noord, ZLTO en LLTB. Capaciteiten moeten leidend zijn, niet je afkomst, aldus LTO-voorzitter Marc Calon. Hij vindt de aanstelling van voornamelijk oude garde geen bewijs dat LTO Nederland niet vernieuwend bezig is. De functies zijn opnieuw tegen het licht gehouden en goed presterende en geschikte voorzitters mogen gewoon blijven.

De werving, selectie en voordracht van een kandidaat werd verzorgd door een vertrouwenscommissie. Deze commissie bestaat uit een lid van het Federatiebestuur, twee leden uit de sector die niet in het huidige bestuur zitten en niet verkiesbaar zijn, een onafhankelijk LTO-lid met bestuurlijke ervaring en een personeelsadviseur.

Laatste reacties

 • Saaman

  Allemaal mannen benoemd......

 • alco1

  En geschikte voorzitters mogen blijven.
  Een breed begrip!

 • koestal

  Wie doet melkveehouderij ?

Of registreer je om te kunnen reageren.