Home

Nieuws 5 reacties

Hogan: verhoging nationale bijdragen aan EU

De Europese lidstaten moeten zich voorbereiden op een verhoging van de bijdrage aan de Europese Unie, zegt Europees landbouwcommissaris Phil Hogan.

Hogan sprak maandag 18 december tijdens de Agriculture Outlook-conferentie in Brussel.

Brexit zorgt voor gat in EU-begroting

Natuurlijk hebben de lidstaten en de Europese Commissie het laatste woord over de Europese begroting, aldus Hogan. Maar de EU-landen moeten wel in overweging nemen dat het vertrek van het Verenigd Koninkrijk een gat in de begroting achterlaat.

Foto: ANP
Foto: ANP

Ruime begroting nodig

Om onder andere het landbouwbudget op peil te houden moeten lidstaten er op voorbereid zijn hun bijdrage aan de Europese Unie te verhogen van 1% naar 1,1% of 1,2% van het bruto nationaal inkomen.

De Europees landbouwcommissaris zegt dat het Europees landbouwbeleid een ruime begroting nodig heeft om alle doelstellingen te realiseren, “niet alleen voor de boeren, maar voor de maatschappij in het algemeen.”

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Als het vertrek van Engeland uit de EU een verhoging van de bijdrage van 10 tot 20 % van de resterende landen noodzakelijk maakt, dan kun je uitrekenen wat de netto bijdrage is/was van Engeland. En dat is geen kleinigheid. Engeland kan er wel eens goed op vooruit gaan met de brexit.
  En Hogan wil een ruime begroting om alle doelstellingen van de E C te halen. Jaja dat is makkelijk regeren zo met andermans portomonee

 • mtseshuis

  Lijkt me beter eens begin te maken met de uitkeringen naar de verschillende landen met gelijke percentages te verlagen. Afdracht aan de EU verhogen geeft alleen maar onzorgvuldiger omspringen met budgetten. Het mes erin, wij zijn er klaar voor , nu de rest van de EU nog
  .

 • Kelholt

  Heel goed @Jan-Zonderland Als ik parlementair verslaggever was bij Boerderij dan zou ik de rekenmachine pakken en eens even uitzoeken waar die uitspraken van Hulk Hogan op gebaseerd zijn.

 • alco1

  Eigenlijk is het hele systeem misselijk makend.
  Allemaal veel geld inleveren en als je dan als een schoothondje aan hun eisen voldoet, dan krijg je een snoepje.

 • Jan-Zonderland

  @Kelholt, ik las elders deze week dat Engeland jaarlijks netto 14 miljard aan het EU wangedrocht kwijt was.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.