Home

Nieuws 1 reactie

Vermogensbeheerder neemt belang in ForFarmers

APG Asset Manager heeft een belang van bijna 7% in ForFarmers. Dat meldt de vermogensbeheerder aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

APG beheert met name vermogen van pensioenfondsen, waarvan ABP de grootste is. APG meldde niet eerder een aanmerkelijk belang in ForFarmers.

Zodra een deelneming 3% van het geplaatste kapitaal van een bedrijf bedraagt, moet de houder dit melden. Dat geldt ook wanneer de deelneming meer dan 5%, 10% et cetera bedraagt. Het lijkt er dus op dat APG in één keer een grote hap aandelen heeft gekocht.

Miljoenen aandelen verhandeld

Dat verklaart waarom woensdag 28 september miljoenen in plaats van tienduizenden aandelen ForFarmers zijn verhandeld, en waarom de koers procenten steeg. De koers tikte bijna €7 aan om daarna weer wat te dalen.

ForFarmers wordt gezien als een defensief aandeel, omdat de voermarkt niet zo grillig is als veel andere markten. Het bedrijf maakte in augustus een lagere omzet maar hoger bedrijfsresultaat en hogere afzet bekend.

Eén reactie

  • slutter

    APG is goed bezig.

Of registreer je om te kunnen reageren.