Home

Nieuws

Aankomend LTO-voorzitter kritisch op vrije-marktdenken

Aankomend LTO-voorzitter Marc Calon zegt in een interview met De Volkskrant dat "ideologische prietraat over 'de markt lost het op'" moet worden bestreden.

De markt lost niks op, aldus Calon in een interview over zijn tijd als voorzitter van de vereniging van woningbouwcorporaties Aedes. In het interview zegt Calon dat volkshuisvesting net als landbouw ‘langzame business’ is. “Boeren en bouwen gaat niet om winst op de korte termijn. Continuïteit, dat is het belangrijkste.”

Ophef over salaris Aedes

Was zijn voorganger bij LTO Albert Jan Maat een echte diplomaat, Calon laat in het interview zien te houden van het gestrekte been. In het interview gaat de PvdA-politicus in op de ophef die ontstond over zijn salaris bij Aedes, en het politieke spel hier omheen. Volgens Calon speelden de toenmalige minister Eberhard van der Laan en toenmalig kamerlid Staf Depla vuil spel.

'Rottigheid komt altijd vanuit je eigen partij'

“In de politiek heb je twee dingen nodig: een nooduitgang en een achteruitkijkspiegel, want de rottigheid komt altijd vanuit je eigen partij.” Hij noemt het inmiddels uit de fractie van de PvdA gestapte kamerlid Jacques Monasch, destijds woordvoerder woonzaken, een 'flapdrol' en een 'judas'.

Of registreer je om te kunnen reageren.