Home

Nieuws 5 reacties

Schreijer: we hebben een krachtige minister nodig, dat is Dijksma niet

Brussel - Het afschaffen van de klepkeuring in Nederland scheelt €250 per vrachtwagen. "Daarmee kunnen de boerengezinnen hun huishouden weer betalen", zegt Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA).

Schreijer-Pierik en haar VVD-collega Jan Huitema (VVD) hadden maandagmorgen een gesprek met LTO-bestuurders. Waar de CDA'er zich sterk maakte voor het vrijmaken van extra geld voor de Nederlandse boeren, koerste de VVD'er Huitema in het gesprek juist op een gezamenlijke Europese aanpak.

Gelijk speelveld

Schreijer ziet dat in de verschillende Europse lidstaten acties ondernomen worden om hun boeren te ondersteunen. Dan moet Nederland ook een krachtig signaal afgeven en zelf ook voor de boeren opkomen, al was het alleen maar om een gelijk speelveld te houden.

"Nederland moet voor zijn eigen boeren opkomen", aldus Schreijer-Pierik. "We hebben een krachtige landbouwminister nodig. En dat is staatssecretaris Dijksma niet. Frans Timmermans, dat zou een goede zijn voor onze boeren."

Harder aan de slag

Er is geld, zegt Schreijer: crisisgelden, de superheffingsgelden, het Europees Investeringsfonds. "Dijksma moet harder aan de slag om dat geld voor onze boeren los te krijgen."

Laatste reacties

 • leftturn

  ik word ietwat moe van al deze praatjes. mededinging en boycot liggen in brussel, toevallig is dat haar werkgebied. eerst je eigen punten oplossen en dan iemand anders zwart maken.
  grote europese ondernemingen doen massaal zaken met rusland, behalve agrarische producten. los eerst als EU deze boycot op. 

 • alco1

  Dat de EU eerst zijn eigen zaakjes op orde moet hebben lefturn klopt. Maar een Nederlands secretaris of minister moet toch wel opkomen voor zijn eigen ingezetenen.

 • gert216


  Je zal zien er komt alleen geld voor de koeboeren , en die moeten hun eigen diep schamen om nu al geld te vragen

 • .....

  Ach gertje, iedereen komt  gewoon voor zichzelf op

 • Mozes

  Spanje geeft extra steun aan melkveehouders. Moet Nederland dat nu ook doen? 
  We moeten ons hier wel even bij realiseren dat Spaanse melkveehouders vrijwel alleen melk produceren voor Spaanse consumenten. Als er Spaanse melkveehouders uitvallen is Spanje niet meer zelfvoorzienend in zuivel.  Nederlandse melkveehouders produceren 70% voor export. Dat geeft een heel andere situatie. 

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.