Home

Nieuws

Jonge Vlaamse boeren protesteren met Barbietractor

Jonge, Belgische land- en tuinbouwers van Groene Kring gaven afgelopen weekend het startschot van 'De Ronde van Roza'.

De roze tractor, 'Roza' genoemd, trekt een maand door Vlaanderen met een mobiele marktkraam en een unieke formule: de consument ziet wat de productieprijs van een landbouwproduct is en mag zelf bepalen hoeveel hij ervoor betaalt. De actie SOS voedselprijzen is georganiseerd door Boerenbond en Groene Kring.

 

 

 

Barbietractor van Valtra

De actie wordt letterlijk en figuurlijk getrokken door tractor Roza, een tractor met roze kleur, van het merk Valtra. Enkele aanwezigen tijdens de actie in Oostende noemden de tractor al spontaan de Barbietractor.

Foto: Groene Kring

Tractor Roza rijdt als mobiele marktkraam door België en zal meerdere steden en provincies aandoen. Op elke locatie zullen land- en tuinbouwers toelichting geven bij de actie en hun producten verkopen.

Handtekeningen voor Europese Landbouwraad

Op zeven september, als er ook al grote protesten in Brussel zijn vanwege de vergadering van de Europese Landbouwraad, trekt Roza naar Brussel om er de verzamelde handtekeningen af te geven.

Wie een bezoek wil brengen aan Tractor Roza en de mobiele marktkraam, kan de 'Ronde van Roza' raadplegen op SOSvoedselprijzen.be. Alle communicatie wordt verzameld onder #sosvoedselprijzen en #TractorRoza.

Of registreer je om te kunnen reageren.