Home

Nieuws 2 reactieslaatste update:1 sep 2015

Franse en Duitse boeren eisen Europese strategie

Brussel - De twee grootste boerenbonden van Duitsland en Frankrijk hebben dinsdag opgeroepen tot een Europese strategie, aldus La France Agricole. Ze willen hun gemeenschappelijke eisen om de crisis op te lossen naar Brussel overbrengen.

Boeren moeten niet in de steek gelaten worden met de gevolgen van de Russische boycot van diverse Europese voedingsmiddelen, aldus een gezamenlijke verklaring van Beulin Xavier, voorzitter van de Franse FNSEA, en Joachim Rukwied, de leider van de Duitse DBV. "Dit is een politieke crisis, beleidsmaatregelen zijn nodig."

'EU moet export bevorderen'

Beide vakbonden willen dat de Europese Unie de export bevordert voor zuivel en varkensvlees. De Duitse en Franse vakbonden eisen ook een herziening van de minimumprijs voor boter en melk. "De landbouw in Europa kan alleen op lange termijn worden versterkt door gemeenschappelijk optreden. Op 31 augustus komen de ministers van landbouw van Frankrijk, Polen en Duitsland in Berlijn, om de crisis te bespreken.

Laatste reacties

  • vandenbrand

    juist, een wettelijke minimumprijs voor landbouwproducten,c.q. verkoopprijs in de winkel 

  • tonny60

    Wat een lulverhaal exportbevorderen.Er zijn wereldwijd overschotten.dus productie verlaging

Of registreer je om te kunnen reageren.