Home

Nieuws 2 reacties

EU verlengt steun aan agrariërs

Brussel - De EU verlengt steunmaatregelen voor boeren en tuinders die zijn getroffen door het Russische importverbod. Volgens Eurocommissaris voor landbouw Phil Hogan hebben de maatregelen de gevolgen van de Russische boycot verzacht.

"We moeten blijvend een vangnet aanbieden om zekerheid te bieden aan de producenten die nog steeds geconfronteerd worden met problemen in verband met dit verbod.', aldus de Ier.

Opkopen en opslaan zuivel

De maatregelen voor de groente- en fruitsector gaan volgende week in, terwijl de zuivelsector vanaf 1 oktober op maatregelen kan rekenen. De details van de steun zijn niet bekend gemaakt, maar het omvat onder meer inkopen en opslaan van boter en mageremelkpoeder. De maatregelen voor de groente- en fruitsector omvatten het opkopen van product dat dan wordt gebruikt in veevoer, of als gift aan charitatieve instellingen.

Sinds augustus 2014 Russisch importverbod

Rusland stelde augustus 2014 een importverbod in voor veel agrarische producten uit de EU. De Russen vergelden hiermee Europese economische sancties die zijn ingesteld vanwege Russische agressie tegen buurland Oekraïne en de annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim.

Laatste reacties

  • koestal

    Nog niks van steun gemerkt,zal wel in verkeerde handen terechtkomen. Boeren zijn de dupe van dat gedoe met de Oekraine en de schuldvraag van het neerstorten van het vliegtuig MH 17

  • melkkoeienboer

    En bedankt voor de boycot eu

Of registreer je om te kunnen reageren.