Home

Nieuws

'Zoet water efficiënter gebruiken tegen verzilting'

Amsterdam - Waterschappen in de kustgebieden moeten in tijden van droogte anders omgaan met het schaarse zoete water.

Om verzilting door opstijgend zout grondwater tegen te gaan, wordt nu rivierwater door sloten en rivieren gespoeld. Maar daarmee wordt te veel schaars rivierwater verspild, vindt onderzoeker Joost Delsman, die maandag promoveert aan de VU Amsterdam. De medewerker van waterinstituut Deltares pleit voor een watersysteem dat efficiënter omgaat met schaars zoet water. Kleine maatregelen zoals het verplaatsen van duikers en dammen kunnen al helpen. Er is, zo vindt hij, nu vooral aandacht voor het waterpeil, terwijl waterkwaliteit meer aandacht nodig heeft.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ALRz9j_ILPY&list=PLKAZHri1nLrby21pEzRyLwlxdWVSQ8Dq-

Of registreer je om te kunnen reageren.