Home

Nieuws

Syngenta herhaalt afwijzing bod Monsanto

Bazel - Syngenta heeft andermaal negatief gereageerd op de avances van Monsanto. Het Zwitserse zaden- en gewasbeschermingsmiddelenbedrijf maakte maandag een brief van Monsanto openbaar, die directievoorzitter Hugh Grant van Monsanto zaterdag had verstuurd. Syngenta zegt dat Monsanto niets heeft verbeterd aan het oorspronkelijke bod en bovendien geen zicht biedt op een oplossing voor de mogelijke juridische problemen van een overname.

Monsanto kondigde in april aan Syngenta te willen overnemen. Het Zwitserse bedrijf reageerde daar meteen negatief op. Syngenta zegt dat Monsanto de juridische problemen niet op waarde schat.

In reactie op de berichtgeving zakte de koers van Syngenta op de Zwitserse aandelenbeurs met  meer dan 1 procent.

Monsanto ziet in de reactie op de beurs na de eerste overnameberichten een argument om de overnamepoging juist voort te zetten. In zijn brief van zaterdag schrijft Grant dat hij zich aangemoedigd voelt door de reacties van aandeelhouders, klanten en andere waarnemers op het overnamebod. "Wij denken dat de leiding van Syngenta en de werknemers een belangrijke rol spelen in het succes van de samengevoegde ondernemingen." Grant geeft aan dat hij de bedrijfsleiding van Syngenta wil opnemen in de leiding van het nieuwe bedrijf.

Desalniettemin reageert het Zwitserse bedrijf dat het Amerikaanse bod op meerdere fronten inadequaat is. "En dus herhalen we onze eerdere afwijzing", aldus Syngenta in een persverklaring.

Of registreer je om te kunnen reageren.