Home

Nieuws 2 reacties

Leden FloraHolland stemmen in met bonus

Aalsmeer - De leden van FloraHolland zijn tijdens de algemene ledenvergadering, die donderdagavond werd gehouden, akkoord gegaan met de jaarrekening en daarmee met het toekennen van een bonus aan twee bestuurders van de bloemenveiling. Dat bevestigde 's werelds grootste internationale handelsplatform voor bloemen en planten vrijdag.

Onder meer vakbond FNV kwam in het verweer tegen het bonusbeleid van de coöperatie. De vakbond vindt het onbegrijpelijk dat twee directeuren over vorig jaar een bonus opstrijken van bijna twee ton, na een roerig jaar waarin stakingen plaatsvonden en een grote reorganisatie werd doorgevoerd die tweehonderd medewerkers hun baan kostte. Mede door die ingreep slaagde het veilingbedrijf er afgelopen jaar in om uit de rode cijfers te komen.

Maandag gaf de raad van commissarissen (RVC) van FloraHolland tijdens een ingelaste bijeenkomst al extra tekst en uitleg aan zijn leden over de bonuskwestie. RVC-voorzitter Bernard Oosterom benadrukte dat de huidige directie naast het behalen van de gestelde doelen voor 2014 ook voor een omslag heeft gezorgd binnen het bedrijf waardoor veel van de onrust is weggenomen. Die boodschap herhaalde hij donderdag bij aanvang van de vergadering.

FNV-bestuurder Celil Çoban betreurt het besluit van de leden om in te stemmen met de jaarrekening en daarmee de bonussen. "Dat is niet meer uit te leggen op de werkvloer", zo zei hij. "Ook staat het niet in verhouding met wat wij vragen in de cao-onderhandelingen, die vandaag de tweede ronde ingaan. Het besluit wordt zogenaamd gerechtvaardigd doordat het totale budget voor de directie is verlaagd, maar dat is logisch aangezien het aantal directieleden is verminderd naar twee."

Laatste reacties

  • ikkethuis

    het gaat er neestal om hoe iets uitgelegd wordt. Als het op een andere manier meer pijn doet, kun je er maar beter mee instemmen.

  • maatje 1904

    bonussen verpesten hey werkklimaat onder het gewone personeel en kost het tienvoudige van wat er uitgekeerd wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.