Home

Nieuws

Hessing op overnamepad

Zwaagdijk – Versbedrijf Hessing Supervers neemt Van Gorp Greenfood over.

Van Gorp is vlakbij Venlo gevestigd en levert vers gesneden sla en groenten voor levering aan de foodservicemarkt, zoals producenten van kant-en-klaarmaaltijden. Onderdeel van de deal is de overname van Dutchgrowers, een bedrijf dat ijsbergsla teelt.

Hessing is al actief op de foodservicemarkt maar krijgt door de overname meer 'body' op deze snelgroeiende markt. Andersom wordt Van Gorp door de deal minder afhankelijk van de foodservicemarkt alleen en kan meer investeren in duurzaamheidsprogramma's in de teelt en verwerking. Van Gorp was vorig jaar goed voor een omzet van circa €23 miljoen.

Het personeelsbestand van circa 175 werknemers blijft intact, evenals het management. Van Gorp zal in de praktijk als zelfstandige dochteronderneming functioneren.

Hessing groeit door de deal op richting een jaaromzet van €250 miljoen. Het bedrijf uit het Noord-Hollandse Zwaagdijk nam eind 2014 het Duitse familiebedrijf Tacken over. Tacken is goed voor zo'n €20 miljoen omzet per jaar en levert gesneden groenten en fruit vooral aan grote Duitse supermarktketens.

Hessing is op overnamepad sinds de familie achter het bedrijf weer alle aandelen bezit. In oktober kocht de familie voor een niet bekend gemaakt bedrag het belang van 45 procent van The Greenery over. Hessing geldt binnen Nederland als één van de grootste verwerkers van versgesneden groente en fruit, verse maaltijdsalades en verse sappen.

Het bedrijf telt vijf productielocaties en circa 1.250 werknemers. De onderneming heeft ook een eigen transporttak.

Of registreer je om te kunnen reageren.