Home

Nieuws 2 reacties

Ondernemerspartij heeft land- en tuinbouw nog niet in vizier

Den Haag - De Ondernemers Partij van oud-Kamerlid Hero Brinkman richt zich op het midden- en kleinbedrijf en de groeiende groep van zelfstandigen zonder personeel.

De partij heeft de ondernemers in de land- en tuinbouw (nog) niet in het vizier.

Brinkman presenteerde woensdag het programma van de nieuwe partij op een bijeenkomst in Den Haag.  Het programma richt zich  op belastingverlaging en andere vormen van lastenverlichting voor mkb een zzp'ers.  Brinkman zegt dat zijn partij een kleinere overheid wil, die zich toelegt op de echte kerntaken. Tegelijk moet de staat een ondernemingsbank oprichten die ondernemers van goedkope kredieten voorziet. Het partijprogramma voorziet wel in belasting- en lastenverlagingen en de verhoging van uitgaven (defensie, justitie), maar er is nog geen financiële onderbouwing.

De partij heeft in het programma aandacht voor de sectoren zorg, bouw en vervoer, en het onderwijs. Land- en tuinbouw worden niet apart genoemd. Brinkman houdt de mogelijkheid open dat  boeren en tuinders met eigen punten komen voor het programma van de partij. "Wij hebben de ambitie om alle ondernemers in Nederland te benaderen, ook die in de agrarische sector.  In ons programma is ruimte voor standpunten van boeren en tuinders."

Wie de partij moet gaan leiden zal democratisch worden besloten, zegt Brinkman.  "Als er iemand is die dat beter kan dan ik, zal ik me daar vol voor inzetten." Brinkman liet  tijdens de persconferentie niet toe dat andere woordvoerders van de partij antwoord gaven op de vraag of zij ambitie hebben voor het lijsttrekkerschap, en of zij vinden dat Brinkman het zou kunnen worden.

Laatste reacties

  • agpros

    Hero Brinkman was even vergeten hoeveel we in de landbouw te maken hebben met MKB en ZZP. Kun je na gaan hoeveel de politiek geeft om de landbouw. Liever kwijt dan rijk.

  • J@gertje

    En straks weer zo'n splinterpartijtje in de tweede kamer?
    Er moet zo snel mogelijk een kiesdrempel van minimaal vijf zetels in worden gesteld. 
    Nederland wordt zo onbestuurbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.