Home

Nieuws 6 reacties

NVV wil gesprek tussen Dijksma en MOB over bezwaren

Den Haag - De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) roept staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken op om snel in overleg te treden met de milieuactiegroep Mobilisation for the Environment (MOB).

"De bezwaargolf van MOB tegen Natuurbeschermingswetvergunningen dreigt te ontaarden in een bestuurlijke chaos. Hierdoor dreigen veehouders in de knel te komen met uitbreiding en modernisering van hun bedrijven", aldus de NVV.

De afgelopen tien jaar zouden, volgens MOB, duizenden boerenbedrijven hebben kunnen uitbreiden zonder vereiste Nb-vergunning. MOB heeft inmiddels zeer veel bezwaren ingediend bij de provincies. Alleen in de provincie Overijssel zijn al vijfhonderd bezwaren ingediend. De NVV is bezorgd dat deze bezwaren tot vertraging zullen leiden bij de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

"Wij vrezen dat veehouders straks hun vergunningen niet krijgen. Zij komen dan helemaal klem te zitten met de ontwikkeling en daarmee modernisering van hun bedrijf", zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen. Het NVV-bestuur roept Dijksma dan ook op om met MOB in overleg te treden en tot een oplossing te komen.

Laatste reacties

 • alco1

  Tegen elk bezwaar van MOB eerst 500 euro vragen voor behandeling.

 • ...............

  Net als bij de ganzen, eerst langs I-deal en dan pas kunnen indienen.

 • gjcamps

  En bij een ongegrond bezwaar alle behandelings - en vertragingskosten betalen.

 • jhege

  Lekker late reactie van nvv. Dit is al jaren aan de gang....

 • koeboertje

  Nee het is veel erger !!!!!!

  mob krijgt voor elk bezwaar wat niet binnen 6 weken na het indienen behandeld wordt door de provincie zelfs 1200 euro toe

 • cocoma

  Anderzijds, de boeren die hun zaken voor elkaar hebben hebben niets te vrezen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.