Home

Nieuws 1 reactie

'EU-standaarden waarborgen in handelsoverleg'

Washington/Brussel - De Europese standaarden voor groeihormonen in vlees, de beperkte toelating van genetisch gemodificeerde gewassen, de regels voor ontsmetting en desinfectie van voedingswaren en andere Europese eisen voor voedselveiligheid kunnen niet ter discussie komen tijdens de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten.

Dat heeft de delegatie van sociaal-democratische Europarlementariërs duidelijk gemaakt in gesprekken met de Amerikaanse handelsgezant Michael Froman en vertegenwoordigers van bedrijfsleven en vakbonden.

Europarlementariër Gianni Pitella maakte duidelijk dat een handelsakkoord van belang is. "Onze belangrijkste taak is de hoge Europese standaarden te waarborgen of zelfs te verbeteren, als het gaat om consumentenbescherming, rechten van werknemers en de gezondheidszorg.

Eén reactie

  • zon

    En de strengere welzijnseisen in de EU dan?
    Gaat dat net zoals met Oekraine met de legbatterij eieren?

Of registreer je om te kunnen reageren.