Home

Nieuws

Van Dam maakt afspraken over samenwerking Zuid-Afrika

Nederland en Zuid-Afrika intensiveren hun samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van landbouwcoöperaties. Staatssecretaris Martijn van Dam heeft dinsdag overeenkomsten gesloten met de Zuid-Afrikaanse minister van landbouw, bosbouw en visserij Senzeni Zokwana en de minister van kleine ondernemingen Lindiwe Zulu.

De bewindsman ondertekende een overeenkomst om de belemmeringen op het gebied van plant-  en diergezondheid bij de handel te verminderen. In een zogenoemde Memorandum of Understanding zeggen beide landen verder onder meer samen te werken op het gebied van electronische certificering, klimaatslimme landbouw, agrologistiek en landbouwkundig onderzoek. Nederland denkt onder andere door handel en overdracht van technologie voordeel te kunnen putten uit de samenwerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.