Home

Nieuws

Prins pleit voor circulaire economie

Prins Carlos de Bourbon de Parma pleit voor een 'circulaire economie'. Dat deed hij op het jaarcongres van de in Nevedi verenigde veevoerproducenten. Die streven naar maximaal hergebruik.

De veevoerproducenten, verenigd in de Nevedi, mikken in hun nieuwe toekomstvisie op maximaal hergebruik. Zowel binnen hun eigen bedrijfsrocessen als in het kiezen van grondstoffen. Dat zei Nevedi-directeur Henk Flipsen op het jaarcongres van Nevedi in Geertruidenberg.

Prins Carlos: meer innovatie voor recycling

Dit streven sluit aan op het initiatief 'Nederland circulaire hotspot', dat in 2013 is gestart. De ambassadeur daarvan is prins Carlos de Bourbon de Parma. Hij pleitte donderdagmiddag voor meer samenwerking en innovatie om de circulaire economie van de grond te krijgen. Het onderwerp staat bovenaan de agenda als Nederland voorzitter is van de EU, volgend jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.