Home

Nieuws 3 reacties

Prins bepleit fiscale stimulans boeren

Wageningen - Nederland is grootmacht als het gaat om landbouw- en voedselproductie. Als we verder willen groeien, moeten we onze houding veranderen. We moeten ambitieuzer zijn, in Nederland wordt te veel op safe gespeeld. Dat zegt prins Constantijn van Oranje-Nassau.

Hij zei dat in de aanloop naar de vakbeurs Food Valley Expo op de site van die beurs. De prins is vicepresident van StartUpDelta, een club die startups ondersteunt. Hij benadrukt snelle schaalvergroting en slimme oplossingen voor starters.

Ondernemerschap ten goede

De prins roept op om ook het Nederlandse belastingsysteem zodanig in te richten dat het ten goede komt aan ondernemerschap. "We hebben veel risicokapitaal nodig om startups vooruit te helpen."

Prins Constantijn vindt dat pensioenfondsen meer zouden kunnen doen. Er moet volgens hem een klimaat komen dat ondernemers en instanties aanmoedigt om geld te investeren in nieuwe business. Belastingregels spelen daarbij een sleutelrol.

Tevreden met een paar miljoen

Van Oranje-Nassau ziet dat bedrijven in Silicon Valley hun succes meten in miljarden, terwijl Nederland tevreden is met een paar miljoen. Volgens de prins is de ondernemersgeest in Silicon Valley anders: mensen denken groot en schakelen sneller. De prins benadrukt dat er veel waardevolle kennis aanwezig is in Nederland, maar dat de omzetting in business tekort schiet.

"We mogen dan een duidelijke focus op kennis en onderzoek hebben, maar we geven startups onvoldoende kans", zei Prins Constantijn.

Laatste reacties

 • Foxxy

  Hmmm, silicon valley....

  Is dat niet waar o.a. Commodore en Atari snel miljarden realiseerden om vervolgens weer van de aardbodem te verdwijnen?

 • farmer4life1

  Is dat niet de internet hypes facebook, google etc?

 • Jan van het Zand

  In het conglomeraat Eindhoven zijn ze er goed in. De prins wil dat ook in de agribusiness stimuleren. Niks verkeerd gezegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.