Home

Nieuws

Bollentelers willen groeien

Roggel – Bollentelers hebben meer animo om het bedrijf te vergroten. Ook groeit het aantal bollentelers dat met het bedrijf wil stoppen, blijkt uit een enqûete van onderzoeksbureau AgriDirect onder ruim achthonderd telers.

Van alle bollenbedrijven heeft 16,6 procent plannen om de activiteiten uit te breiden. In 2013 was dat 14,2 procent. Hoewel dit voor het tweede jaar op rij toeneemt, is het uitbreidingsniveau van 2011 nog niet bereikt. Toen had 19,1 procent van de bollentelers plannen voor uitbreiding.

Ook stijgt het aantal telers dat wil stoppen. Van alle telers heeft 8,3 procent plannen om met het bedrijf te stoppen. In de klasse tot 10 hectare is dit 14,9 procent. In 2013 lag dit percentage op 10,2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.