Home

Nieuws 986 x bekeken 1 reactie

Programma agrosector voor 'Nationaal Icoon'

Den Haag – De Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hebben het gezamenlijk programma 'Feeding the City' ingediend, om mee te dingen naar de benoeming tot Nationaal Icoon 2014.

Nationale Iconen zijn innovatieve projecten of programma's die stevig bijdragen aan het Nederlandse verdienmodel in en buiten Nederland en (potentieel) grote maatschappelijke impact. Het kabinet helpt de iconen hun ambities waar te maken en geeft ze een internationaal podium.
Als alle land- en tuinbouwareaal en veestapels wereldwijd de Nederlandse productiviteit zouden kennen, werd er tenminste drie keer meer voedsel geproduceerd. En, minstens zo belangrijk, er zou maar een fractie van de hoeveelheid water, kunstmest en gewasbescherming nodig zijn wordt in de motivatie vastgesteld. Via het programma Feeding the City zetten de sectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hun kennis en ervaring in om oplossingen te bieden voor de maatschappelijke uitdagingen die de verstedelijking en groeiende vraag naar voedsel met zich meebrengt. Het programma levert maatwerkoplossingen op landelijk of regionaal tot metropoolniveau die bijdragen aan het produceren van meer, nutriëntrijker en veiliger voedsel met een lage(re) belasting van de omgeving. Het programma stelt zich tot doel om Nederland te positioneren als het merk voor innovatieve, sociale en duurzame voedselproductie.

Feeding the City-ambasadeur  Meiny Prins: "De kracht van Feeding the City schuilt in de samenwerking van Nederlandse bedrijven met kennisinstellingen en overheid. Het gaat om kruisbestuiving tussen verschillende sectoren, juist ook van buiten onze sectoren. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van verschillende kringlopen door reststromen en energie in de keten te integreren."

Het project is door Prins en de boegbeelden Loek Hermans van Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Aalt Dijkhuizen van Agri & Food  bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ingediend.

Over het project is een filmpje gemaakt

Eén reactie

  • Fermer

    Nederlandse agrisector als paradepaardje voor de bobo's. Het programma, als we het filmpje mogen geloven, biedt gelijk een oplossing om al die monden op de wereld te voeden. Toch mooi waar een klein land groot in kan zijn. Dat zou de boeren weer moed moeten geven, alleen ik voel het nog niet zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.