Home

Nieuws 1346 x bekeken 1 reactie

Details POR-regeling komen in oktober

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken komt in oktober met de invulling van de POR-regeling, waarbij varkens- en pluimveehouders onder voorwaarde van verwerking van alle mest op het bedrijf kunnen uitbreiden met (gedeeltelijke) vrijstelling van dierrechten.

Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Sharon Dijksma op vragen van de Tweede Kamer. In de afgelopen periode heeft Dijksma overleg gevoerd met het landbouwbedrijfsleven over de invulling van de POR-regeling. Op basis van de uitkomst van de gesprekken wordt gewerkt aan de benodigde wijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet. 
De POR-regeling wordt opnieuw in het leven geroepen omdat dierrechten voor de intensieve sectoren behouden blijven, in tegenstelling tot eerdere toezeggingen.

Eén reactie

  • leftturn

    2014?
    Nog even en regeling heeft helemaal geen zin meer. Elk jaar nl. minder waarde

Of registreer je om te kunnen reageren.