Home

Nieuws 1 reactie

Van Rooi Meat gaat in gemaksproducten

Helmond - Vleesverwerker van Rooi Meat wil vanaf 2016 kant-en-klaar producten gaan produceren. Dat zei mede-directeur Addy van Rooi donderdag op een informatiebijeenkomst van het bedrijf.

Van Rooi Meat ligt op schema met de uitbreiding van de slachterij. De nieuwbouw is in september gereed. Dan heeft het  varkensvleesbedrijf in Helmond de beschikking over 50.000 vierkante meter extra ruimte om vlees uit te benen, te verpakken en zo nodig in te vriezen.

De nieuwbouw telt drie etages. Op de begane grond wordt uitgebeend en vindt de baconproductie plaats. Op de eerste verdieping gaat verpakking en koeling plaatsvinden. De tweede verdieping blijft eerst ongebruikt en wordt later voor convenience benut. De derde verdieping, op 30 meter hoogte, wordt gebruikt voor opslag, onder meer van kratten.
Nu wordt nog vlees verwerkt in Someren, Scherpenzeel en Almere. Zodra de bouw gereed is in Helmond blijft het vlees daar en wordt de logistiek eenvoudiger en ligt het vlees sneller in de supermarkt. Wekelijks vervallen 15.000 transportkilometers en zijn 10 mensen minder nodig om de logistiek te regelen.
De capaciteit in Helmond is toereikend om van de totale handel 100 procent in te vriezen, 80 procent uit te benen, 40 procent te verpakken en 10 procent als convenience af te zetten.

Eén reactie

  • koestal

    Daar is wel vraag naar,mensen steeds sneller kunnen eten

Of registreer je om te kunnen reageren.