Home

Nieuws 545 x bekeken 1 reactie

Rusland waarschuwt EU voor gasvoorziening

Moskou - Rusland heeft de Europese Unie gewaarschuwd voor mogelijke verstoringen van de gasvoorziening via Oekraïne. Het kan tot tekorten leiden voor andere Europese landen als Oekraïne gas dat het moet doorvoeren, voor eigen gebruik aanwendt.

Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom maakte maandag bekend dat Oekraïne het laatste deel van zijn gasschuld niet voor de deadline op maandagmorgen heeft betaald. Oekraïne moet voortaan vooruitbetalen voor het gas. De levering van Rusland aan Oekraïne is sinds maandag beperkt, maar de levering van gas dat via Oekraïne wordt geleverd aan andere Europese landen gaat door.

Eén reactie

  • alco1

    Wat zullen de grote jongens in Rusland boos zijn op de grootspraak van Poetin

Of registreer je om te kunnen reageren.