Home

Nieuws

Klaas van Mierlo nieuwe algemeen directeur LLTB

Roermond - Het bestuur van de LLTB heeft Klaas van Mierlo (52) benoemd tot algemeen directeur. Van Mierlo begint zijn werkzaamheden op 1 juli 2014.

Klaas van Mierlo, geboren in het Brabantse Budel in een agrarisch gezin, was van 2006 tot 2011 Managing Director van de Maastricht School of Management. Sinds vorig jaar maakt hij deel uit van de Ledenraad van de Rabobank Weerterland en Cranendonck. Vorig jaar heeft hij als voorzitter van het College van Bestuur de Van Hall Larenstein University of Applied Sciences verzelfstandigd. Deze onderwijsinstelling maakte voorheen deel uit van Wageningen University.

Zelf studeerde hij aan de universiteit van Twente en begon daarna zijn loopbaan bij de Verenigde Naties in Zambia waar hij projecten op het gebied van landbouw en veeteelt leidde. Na een tweede post in Genève keerde hij terug naar Nederland waar hij heeft gewerkt als consultant en voor onder andere de gemeente Utrecht, waar hij verantwoordelijk is geweest voor het behartigen van de belangen in Brussel.

Van Mierlo volgt Wim van de Belt. Het bestuur besloot eerder dit jaar niet verder te gaan met Van de Belt, waarop voorzitter Noud Janssen in mei zijn voorzittershamer na negen jaar neerlegde.

Of registreer je om te kunnen reageren.