Home

Nieuws 940 x bekeken 1 reactie

Stemming over PAS uitgesteld

Den Haag - De Tweede Kamer heeft de stemmingen over het stikstofbeleid (programmatische aanpak stikstof, PAS) enkele dagen uitgesteld. De VVD-fractie vroeg om extra tijd, omdat de VVD nog samen met het CDA werkt aan een overgangsregeling.

VVD-woordvoerder Helma Lodders zegt te willen voorkomen dat er knelsituaties kunnen ontstaan bij bedrijven die de procedure bij de provincie bijna geheel hebben afgerond, en als gevolg van de nieuwe wetgeving het hele vergunningentraject opnieuw zouden moeten doorlopen. Staatssecretaris Dijksma heeft tijdens het debat op vragen van het CDA al toegezegd dat dergelijke knelsituaties niet zullen ontstaan, maar de VVD wil dat nu in de wet borgen.

In de Kamer ligt een aantal wijzigingsvoorstellen en moties, die betrekking hebben op de PAS. In een van de wijzigingsvoorstellen wordt de mogelijkheid gecreëerd om de ruimte die ontstaat bij stoppers te verrekenen met bedrijven die ontwikkelen. Dat voorstel krijgt steun van SGP, CDA, VVD en PVV, maar niet van regeringspartij PvdA.

De PvdA zegt dat de stemming niet langer kan wachten dan tot donderdag. PvdA-woordvoerder Lutz Jacobi zegt dat over de PAS geen nader overleg tussen de coalitiepartijen wordt gevoerd. Helma Lodders bevestigt dat.

Eén reactie

  • info58

    bij geen verplaatsing van NH3 rechten betekend de doodsteek voor de nederlandse veehouderij

Of registreer je om te kunnen reageren.