Home

Nieuws 3 reacties

'Bouw geen windmolenpark bij de Afsluitdijk'

Amsterdam - Milieudefensie is 'niet gelukkig' met drie van de elf locaties voor grote windmolenparken op land die de overheid heeft aangewezen. "De locaties Eemshaven (Emmapolder), Flevoland (de Houtribdijk) en IJsselmeer Noord (de Afsluitdijk) grenzen aan beschermde natuurgebieden. Mogelijke schade daaraan door een windmolenpark is nog niet goed in kaart gebracht", zei directeur Hans Berkhuizen dinsdag.

Verder vindt Milieudefensie dat burgers moeten worden betrokken bij het realiseren van kleinere windmolenparken. "Er zijn al zo'n 200 burgerinitiatieven die de overheid zou moeten steunen en versterken", vindt Berkhuizen.

Maandag stelde het kabinet de elf plekken, die de provincies vorig jaar zelf hadden aangedragen, definitief vast.

Laatste reacties

 • Schaapje

  Wat een gezeur. Gewoon plaatsen, we kunnen niet oneindig van de olie / gaswinning van andere landen afhankelijk blijven. Bovendien de grondstoffen zijn ook niet oneindig.

 • somporn

  Ze grenzen aan beschermde natuurgebieden. Mogelijke schade,Die dus nog niet bekend zijn of ze ooit zullen optreden.Dus maken ze zich zorgen over iets wat er nog niet is.
  Maar,de natuurgebieden zijn belangrijker dan de mensen die afhankelijk zijn van stroom?
  Ja,ja.

 • pinkeltje

  De natuur kan zichzelf niet verdedigen dus daar hebben we milieudefensie voor. Zo wordt een ecologische ramp in het IJsselmeer en de waddenzee voorkomen. Ben benieuwd hoe groot de schade aan de natuur zal zijn. Want die molens zullen er gerust gaan komen. Gaat alleen een beetje meer kosten vanwege allerlei rapporten en studies die gemaakt moeten worden. Maar daar hebben dan weer een paar deskundigen een mooie boterham aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.