Home

Nieuws 665 x bekeken

'Barclays stoot grondstoffenhandel af'

Londen - Barclays gaat afscheid nemen van een groot deel van de handel in grondstoffen voor de landbouw en energie. Dat berichtte zondag de krant Financial Times.

De bank, momenteel nog een van de grootste grondstoffenhandelaren ter wereld, zou de beslissing naar verwachting komende week bekend kunnen maken.

De Britse bank zal niet de eerste zijn die zijn grondstoffentak afstoot. Verscheidene, met name Amerikaanse, branchegenoten gingen de Britse bank al voor, onder meer omdat het toezicht op de handel steeds scherper wordt. De Amerikaanse Federal Reserve liet vorig jaar al weten dat het banken misschien zou dwingen zich uit de grondstoffenhandel terug te trekken omdat de activiteiten te veel risico's met zich mee zouden brengen. Daarnaast moeten banken van toezichthouders meer eigen kapitaal aanhouden en brengt de handel in grondstoffen minder op door de lagere en minder fluctuerende prijzen.

Morgan Stanley kondigde eind 2013 aan zijn oliehandelstak af te stoten. Deutsche Bank perkte zijn activiteiten in de grondstoffen eveneens flink in. In maart meldden bronnen dat ook JPMorgan zijn onderdeel dat handelt in fysieke grondstoffen gaat verkopen. Goldman Sachs liet echter dit jaar nog weten dat de activiteiten "te belangrijk waren voor cliënten om los te laten''.

Of registreer je om te kunnen reageren.