AlgemeenNieuws

Aantal bedrijfsfaillissementen neemt af

Hilversum – Het aantal bedrijfsfaillissementen is in januari en februari ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met ruim 18 procent gedaald van 2.298 naar 1.879 bedrijven. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde gegevens van de website Faillissementsdossier.nl.

De bouwsector onderscheidde zich door een sterke afname van het aantal faillissementen. In de eerste 2 maanden vielen er 215 bouwbedrijven om, in januari-februari 2013 waren dat er nog 324.

De bouwsector geldt als een belangrijke economische graadmeter. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek vorige maand dat de omzet in het laatste kwartaal van vorig jaar met bijna 1 procent was gestegen. Het was de eerste toename sinds het vierde kwartaal van 2011.

Een sector waar het prille economische herstel zich nog niet vertaalt in een afname of stabilisatie van het aantal faillissementen is de horeca. In de eerste twee maanden sloten 103 bedrijven gedwongen hun deuren, ruim 20 procent meer dan een jaar geleden.

Beheer
WP Admin