Home

Nieuws 755 x bekeken

Foodwatch eist openheid over paardenvlees

Amsterdam - Voedselwaakhond Foodwatch wil via de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) achterhalen in welke producten van de in opspraak geraakte slachterij Van Hattem in Dodewaard paardenvlees zit. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet dit bekendmaken, vindt Foodwatch. Het WOB-verzoek wordt woensdag ingediend, zo heeft een woordvoerster laten weten.

Slachterij Van Hattem raakte vorige week in opspraak nadat de NVWA had bekendgemaakt dat er mogelijk was gesjoemeld door paardenvlees te mengen in pakketten rundvleessnippers. De slachterij zou ook meer paarden hebben ingekocht dan uit het slachtregister bleek en bovendien was uit de bedrijfsadministratie niet af te leiden waar dat paardenvlees was gebleven.

Inmiddels worden alle partijen vlees teruggeroepen van dieren die tussen januari 2012 en 22 januari 2014 zijn verwerkt. "Maar consumenten weten niet of zij dit vlees misschien thuis hebben, in de vriezer bijvoorbeeld, omdat niet bekend is om welke producten het gaat", aldus de woordvoerster van Foodwatch.

Of registreer je om te kunnen reageren.